Home » Output Regulator & the Tracking Problem
Multiple Choice Questions

Output Regulator & the Tracking Problem

Output Regulator & the Tracking Problem

1. For output regulator problem in performance index the parameter which is set to zero:

a) Input vector
b) Output vector
c) Control vector
d) State vector

Answer: b

Explanation: As the problem is to minimize the performance index involving output vector then the output vector must be close to zero.

2. In tracking problem the parameter reduced is :

a) Error
b) Output
c) Input
d) State

Answer: a

Explanation: In tracking problem the main objective is to reduce error and this is the main concern so as to reduce error.

3. Riccati equation is formed by using:

a) Output regulator problem
b) Finite state regulator problem
c) Infinite state regulator problem
d) Tracking problem

Answer: d

Explanation: Riccati equation can be formed using the results of the tracking problem as it is mainly applied in the cases where the errors are reduced to the minimum.

4. The value of K must further follow the following constraint that the closed loop system must be:

a) Asymptotically stable
b) Stable
c) Marginally stable
d) Conditionally stable

Answer: a

Explanation: The value of Ki must further follow the following constraint that the closed loop system must be asymptotically stable and this is due to the fact that the value of k matrix can be varied.

5. For suboptimal control the value of R is assumed to be:

a) Positive definite
b) Non-positive definite
c) Negative
d) Complex

Answer: b

Explanation: For suboptimal control the value of R is not assumed to be positive definite but it can also be assumed to be zero.

6. Which one of the following compensation is required for improving the transient response of the system?

a) Phase lead compensation
b) Phase lag compensation
c) Gain compensation
d) Both phase lag compensation and gain compensation

Answer: a

Explanation: For increasing or improving the transient response derivative controller is used and which is the phase lead compensation.

7. Pneumatic controller

a) Flexible operation
b) High torque high speed operation
c) Fire and explosion proof operation
d) No leakage

Answer: c

Explanation: Pneumatic controllers are fire and explosion proof operation as they require air and gas fuel for its operation.

8. Hydraulic controller:

a) Flexible operation
b) High torque high speed operation
c) Fire and explosion proof operation
d) No leakage

Answer: b

Explanation: Hydraulic controller must have no leakage and also it requires high torque and high speed operation due to high density of the controller.

9. Electronic Controller:

a) Flexible operation
b) High torque high speed operation
c) Fire and explosion proof operation
d) No leakage

Answer: a

Explanation: Flexible in all sense as it does not require heavy components or extra torque or high speed operations.

10. Which one of the following statement is correct?
A plant controlled by a proportional controller. If a time delay element is introduced in the loop its:

a) Phase margin remains the same
b) Phase margin increases
c) Phase margin decreases
d) Gain margin increases

Answer: c

Explanation: The introduction of a time delay element decreases both the phase and gain margin.

Similar Articles:

Related Articles

Controller Components – Part 2 Objective Questions

S Bharadwaj Reddy

Mass Spectrometer Questions & Answers

S Bharadwaj Reddy

Control Systems Multiple Choice Questions

S Bharadwaj Reddy

Digital Control Systems Multiple Choice Questions

S Bharadwaj Reddy

Controller Components – Part 1 Objective Questions

S Bharadwaj Reddy

Measurement and Instrumentation Objective Questions – Part 5

S Bharadwaj Reddy

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

WordPress Image Lightbox